Ознака: Анита Ангеловска – Бежоска

Економија

Тевдовски и Бежоска на форум во Виена

Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерката на Народната банка на Македонија Анита Ангеловска-Бежоска ќе учествуваат 24-тиот Форум на Централна и Источна Европа, што го организира “Еуромани” во Виена. “Еуромани” […]

Економија

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и Светската банка

Делегација предводена од гувернерката на Народната банка на Р. Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска и министерот за финансии, Драган Тевдовски учествува на редовните Годишни средби на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Светската […]

Вести

Новоизбраниот гувернер на Народната банка Анита Ангеловска – Бежоска денеска ќе ја преземе функцијата

Новоизбраниот гувернер на Народната банка на Република Анита Ангеловска – Бежоска денеска ќе ја преземе функцијата од досегашниот гувернер Димитар Богов. Примопредавањето на функцијата ќе се изврши во Народната банка […]