Ознака: антиоксиданс

Живот

Најголемата грешка која ја правите со лукот и така ги убивате неговите антиканцерогени дејства

Следниот пат почекајте барем 15 минути пред да го подготвувате лукот. Веднаш го ставате лукот во тенџере или тава штом го исчистите? Грешите! Најдобриот начин да ги добиете сите антиканцерогени […]

Живот

Ова е најдобриот антиоксиданс- го зајакнува имунитетот и спречува тешки заболувања

Антиоксидансите се природни материи во храната, кои го чуваат здравјето и го штитат организмот од слободни радикали. Тие се особено важни за нашиот имунолошки систем и сосема е јасно дека […]