Ознака: апарат

Живот

Направен точен и прецизен апарат за предвидување земјотреси

Исландски научници велат дека конструирале точен и прецизен апарат за предвидуање земјотрес, кој работи со помош на кабел со оптички влакна за следење на сеизмичката состојба, пренесува Би-би-си. При испитувањата […]