Ознака: АПТЕКИ

Вести

Белата куќа почнува со доставување вакцини против Ковид-19 до аптеките

Белата куќа ќе почне нова програма за испраќање на вакцини против коронавирусот директно до аптеките. Таа акција ќе почне следната недела, а целта е да се прошири пристапот на Американците […]

Вести

Задолжителна редарска служба пред маркетите, аптеките, банките и поштите

Сите маркети, аптеки, банки и објекти кои даваат поштенски услуги, задолжително треба да обезбедат редарска служба при влез и во внатрешноста во овие објекти, со цел да се контролира влезот […]

Вести

Вонредна контрола во аптеките, ќе одговараат ако ги покачиле цените на маските и средствата за дезинфекција

Строгите епидемиолошки критериуми за откажување на јавни собири се однесуваат само на двата карневали во Струмица и Прилеп, како и за спортските натпревари кои треба да се играат без публика. […]

Вести

Маслото од канабис од понеделник во аптеките низ Македонија. Ова е цената!

Од понеделник, 29-ти август, во аптеките низ Македонија во продажба, ќе се најде и медицинското маслото од канабис во концентрации со тераписко дејство.Станува збор за препаратот „каноил канц“, маслени екстракти, […]