Ознака: ајвар

Видео

Снајди се, па живеј… Е вака се прави македонски ајвар во Швајцарија!

Ова е навистина изум на столетието!Правењето зимница е макотрпна работа.  Особено, при приготвувањето на ајварот. Особено тешко е мешањето, за тој да не загори. Но, еден македонски иселеник направил неверојатна […]

Вести

Усни опомени за приготвување ајвар на јавен простор

Усни опомени наместо парични казни за жителите на урбаните средини кои пред станбените згради подготвуваат зимница. Есенскиот период кој во овие краеви е познат по приготвувањето ајвар, ги извади инспекторите […]