Ознака: Ајфеловата кула

Вести

Ајфеловата кула повторно отворена од следната седмица

Ајфеловата кула во Париз е предвидено повторно да биде отворена за јавноста од 25 јуни. Меѓутоа, лифтовите ќе бидат исклучени поради претпазливост од коронавирусот. Посетителите првата седмица нема да може […]

Вести

Ајфеловата кула затворена поради силни ветрови

Поради силните ветрови од невремето наречено „Елеанор“ за посетителите е затворена Ајфеловата кула, објави компанијата задолжена за одржување на познатиот париски споменик.Западните и северните делови на Франција и парискиот регион […]