Ознака: базени

Вести

Усвоени здравствените протоколи за работа на плажите и базените

Владата на денешната 76-та седница ги усвои протоколите што ги предложи Комисијата за заразни болести, а кои се однесуваат на работата на базените и на плажите во тек на пандемија […]

Вести

Дополнителни мерки:Нема користење на пливачките базени- еве колку ќе важи забраната

Владата на седницата, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на COVID-19, донесе уште еден, дополнителен заклучок со кој […]

Живот

Инфекции кои можат да се добијат од нечисти базени

Базените за разлика од стоечката вода, благодарение на денешната технологија можат да работат со целосна сигурност за посетителите. Чистотата на водата во базените се должи на хемиската и микробиолошка контрола. […]