Ознака: бактерии

Живот

Ова место е легло на бактерии: Единствен дел од телото кој никогаш не ви е чист!

Правилното миење на попокот се прави на посебен начин и за внатрешниот и надворешниот дел. Студиите покажале дека внатрешноста на папокот, може да содржи дури 67 различни видови бактерии без […]

Здравје

Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од јагодите, малините и другите ситни плодови?

Овошјето што го купувате може да биде полно со бактерии, па затоа треба да го измиете добро пред да го јадете. Најпрво, пред да го земете овошјето во вашите раце, […]

Здравје

Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од јагодите, малините и другите ситни плодови?

Овошјето што го купувате може да биде полно со бактерии, па затоа треба да го измиете добро пред да го јадете. Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од […]

Живот

Заштитете се од бактериите во јавните тоалети: Овие совети мора да ги почитувате!

Општо познато е дека јавните тоалети претставуваат места со многу бактерии поради големата дневна циркулација на луѓе. Многу лесно е да добиете некоја инфекција, а особено во ова време уште […]

Живот

ОВДЕ СЕ НАОЃААТ БАКТЕРИИ И ВИРУСИ: КОИ СЕ НАЈВАЛКАНИ МЕСТА И РАБОТИ ВО ВАШИОТ ДОМ!

Секогаш во вашиот дом постои нешто што сè уште не сте успеале детално да го исчистите. Местата што може да ги исчистите многу почесто, се вистинско место за одгледување на […]

Занимливости

Вакви играчки не им купувајте на дечињата, содржат опасни бактерии

Одамна швајцарски и американски научници утврдија дека детските гумени играчки со кои се бањаат се полни со различни бактерии. Научниците биле изненадени дека во такви играчки пронашле и до 75 […]