Ознака: Бали

Вести

Евакуации на островот Бали во очекување на вулканска ерупција

Индонезиските власти извршија евакуација на 96.000 жители од населените места во близина на вулканот Агунг на островот Бали, каде се очекува силна ерупција.Сеизмичките потреси околу вулканот, според експертите, укажуваат дека […]

Вести

На островот Бали му се заканува голема катастрофа

Скоро 10.000 луѓе се евакуирани денеска од населба во близина на вулканот Агунг на индонезискиот остров Бали поради можна ерупција.Претставниците на власта во понеделникот го подигнаа нивото на закана од […]