Ознака: бамбус

Живот

Два бамбуси се симбол на љубов и среќен брак, три се чуваат за среќа, пет за здравје, а осум се најважни- еве зошто

Бамбусот е мошне интересно растение кое често се одгледува како градинарско. Во делови на источна Азија постојат шуму од бамбусови дрва каде стеблата на бамбусот се користат за изградба на […]

Занимливости

Оваа билка морате да ја имате дома ако сакате успех и задоволство

Привлечниот изглед и необичната структура на оваа повеќегодишна билка е многу прилагодлива и издржлива, што е многу вредна за уредување на современите затворски простори во кои голем број на собни […]