Ознака: бараат

Македонија

Помилуваните за 27 април бараат 2 милиони евра за адвокатски трошоци

Приближно два милиона евра од државата побарале помилуваните за 27 април, дознава “А1 ОН“. Станува збор за адвокатските трошоци за судењето, во кои влегуваат трошоци за одржаните рочишта, поднесоците и […]

Македонија

Чавков и уште четворица осудени за 27. април бараат да се бранат од слобода

Осудените за организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 бараат до правосилноста на пресудите да се бранат од слобода, пренесе “Сакамдакажам.мк.“ Митко Чавков, кој беше осуден на највиоска казна […]