Ознака: Богородичен пост

Вести

Почнува Богородичниот пост

За православните христијански верници денеска почнува двонеделниот Богородичен пост, кој е посветен на Успението на Пресвета Богородица. Овој пост е востановен во молитвено сеќавање на Пресвета Богородица, а со цел […]

Живот

Утре почнува Богородичниот пост: Најкраток е, но најстрог – еве што е важно да знаете

Овој посен период му претходи на Успението на пресвета Богородица, најголемиот богородичен празник од православниот календар. Празникот Голема Богородица се смета за празник на жените и мајките. Годината на секој […]

Вести

Од денеска почнува Богородичниот пост

За православните христијански верници денеска почнува двонеделниот Богородичен пост, кој е посветен на Успението на Пресвета Богородица. Овој пост е востановен во молитвено сеќавање на Пресвета Богородица, а со цел […]

Живот

Богородичен пост од денес до 28 август: Еве што е важно да знаете

Годината на секој православен христијанин ја одбележуваат 4 големи поста: велигденскиот, божиќниот, постот на светите апостоли и богородичниот. Денеска почнува богородичниот кој е посветен на духовната подготовка воочи празникот Успение […]

Вести

Почнува Богородичниот пост: Најкраток е, но еден од најстрогите- ова се правилата

Годината на секој православен христијанин ја одбележуваат 4 големи поста: велигденскиот, божиќниот, постот на светите апостоли и богородичниот. Утре почнува богородичниот кој е посветен на духовната подготовка воочи празникот Успение […]