Ознака: богородични пости

Занимливости

Почнаа богородичните пости! Денес во задењето задолжително додадете ја оваа билка за…

Православната црква и нејзините верници денеска го одбележуваат почетокот на Богородиичниот пост кој трае до 27 август. Овој пост претходи на големиот празник Успение на Пресвета Богородица, во народот позната […]

Вести

Богородични пости: Еве што не смее да се јаде!

Богородичните пости секоја година почнуваат на 14 август (Св. 7 мч-ци Макавеи) и траат до 28 август (Успение на пресвета Богородица). По својата временска должина тоа е најкраткиот од четирите […]