Ознака: бон тон

Кулинарство

Бон-тон на трпеза: Како правилно се јаде морската храна, со прсти или со виљушка?

Рибата не се јаде со обичен нож, но останатите морски плодови како на пример лигњите и октоподот, се јадат исклучиво со обичен нож и виљушка.  Нема оправдување рибата да се […]

Живот

Бон-тон: Не барајте сметка пред сите да се дојадат, извадeте ја ракавицата пред да се ракувате

Ова се дел од нив: На интернет Немојте да им правите „лиги“ на пријателите со прекрасни фотки од плажи ставајќи ја само температурата. Подобро е да ставите краток опис за […]