Ознака: бојадисување на јајца

Кулинарство

Бојадисување на јајца со природни бои

Денес велигденските јајца најчесто ги бојадисуваме со индустриски бои. Материјалите со кои во минатото се бојадисувале велигденските јајца, се разликуваат од оние кои ние денес ги користиме. Во минатото за бојадисување […]