Ознака: брендови

Занимливости

Како големите брендови ги добиле своите имиња?

Имињата на некои компании се многу необични, но ние толку сме навикнати на нив што воопшто не го забележуваме тоа. Со имињата на популарните брендови се сретнуваме секојдневно. Дали некогаш […]

Занимливости

Дали знаете дека непродадената брендирана облека се уништува?

Светските модни брендови ја уништуваат непродадената облека, за на вештачки начин да ја сочуваат вреднста. Извештаите покажуваат дека “Burberry” минатата година уништиле роба во вредност од 37,8 милиони долари. Од […]

Издвојуваме

Superbrends: Димензија на универзална препознатливост

Superbrands како глобален авторитет во областа на брендингот ги додели признанијата за најсилните пазарни марки во Македонија за 2015та и 2016та година во среда, 21.12.2016 година, на свечена церемонија. Oваа […]

Вести

Американските инвеститори ја одбраа Македонија: Еве зошто е важна инвестицијата на Гентерм

Македонија станува атрактивна дестинација за американските инвеститори. Во слободните економски зони влегуваат нови компании, се отвораат производствени капацитети и работни места. Последна во низата е фабриката на „Гентерм“, 20 милионска […]