Ознака: бугарска пропаганда

Издвојуваме

Бугарска пропаганда во Македонија

Бугарската пропаганда е разгранет систем за ширење на бугарското национално чувство, култура, јазик, идеја и влијание меѓу населението во Македонија.Организираниот пробив на бугарската пропаганда во Македонија започнува со формирањето на Бугарската […]

Вести

Претенденти за Македонија- II дел

Авторот на статијата „Претендентите на Македонија“ во однос на јазикот кој го користеше бугарската и српската пропаганда кон крајот на 19 век ќе го окарактеризира како безобразен, пред сè, јазикот […]