Ознака: Бурса

Вести

Турција ја урна Православната црква Аја Софија во Бурса

Турција ја урна Православната црква Аја Софија во Бурса Tурските власти вчера ја урнале историската грчка православна црква во регионот на Бурса, во северозападна Турција, која подолго време била напуштена, […]

Вести

Турција со голема донација за настраданите во Македонија

Пријателска Турција се организираше и испрати голема хуманитарна помош за Македонија, за настраданите од поплавите од скопскиот регион, пренесува ТВ Тера.Помошта доага од збратимениот град со општина Битола – Бурса. […]