Ознака: вакцина

Вести Контроверзни фајлови

Околу 30 проценти од американците веруваат дека Бил Гејтс се подготвува да ги микрочипира луѓето

Околу 30 проценти од американците веруваат дека Бил Гејтс се подготвува да ги микрочипира луѓето Едно ново истражување покажало дека повеќе од 25% од Американците и 44% од републиканците веруваат […]

Вести

Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ

Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ Истражувачи во Русија развија имунитет на инфекцијата од КОРОНА ВИРУСОТ откако вакцината ја проверија на себе. – Истражувачкиот центар за епидемиологија и микробиологија […]

Вести

Главниот американски епидемиолог предупреди на евентуално негативни последици на вакцини на Ковид-19

Директорот на Националниот институт за алергии и заразни болести Ентони Фаучи (79) изјави денеска дека американски компании работат на најмалку осум вакцини и дека, доколку се оди добро, би можело […]

Вести

СЗО: Шест или седум вакцини за Ковид-19 се во рана фаза на клинички испитувања

Шест или седум вакцини за Ковид-19 се во рана фаза на клинички испитувања, изјави денеска на прес-конференција д-р Катерина Смалвуд, од Канцеларијата за Европа на Светската здравствена организација. Австралија ќе […]

Вести

Британски тим научници произведува милион вакцини против Covid-19

Британски тим научници произведува милион вакцини против Covid-19 Милион дози на потенцијална вакцина против новиот тип коронавирус кој го предизвикува заболувањето Covid-19, веќе се произведуваат и би требало да бидат […]

Вести

Смртноста од КОРОНА ВИРУСОТ е до 6 пати помала во држави кои ја користат БСЖ вакцината (документ)

Смртноста од КОРОНА ВИРУСОТ е до 6 пати помала во држави кои ја користат БСЖ вакцината (документ) Земјите кои имаат широко распространета програма за вакцинирање, каде што е вклучена БСЖ […]

Занимливости

Забегано. Бегај ти Сотоно, ти КОРОНО – одржа телемолитва еден од најпознатите евангелисти во САД

Забегано. Бегај ти Сотоно, ти КОРОНО – одржа телемолитва еден од најпознатите евангелисти во САД. Во име на Исус, те проколнувам… Ти уништувачу. Ти бегај од тука!!! Уште и инсистираше […]

Вести

Вакцина за коронавирусот: Кога ќе биде пронајдена?

Вакцина за коронавирусот: Кога ќе биде пронајдена? Дури и најефикасните, понекогаш драконски, стратегии и мерки за да се спречи ширењето на коронавирусот само ја забавуваат прогресијата на болеста и се […]

Вести

КОРОНАВИРУС: регистрирани 285 заразени и 7 смртни случаи

КОРОНАВИРУС: регистрирани 285 заразени и 7 смртни случаи До денеска се регистрирани 285 заразени од КОРОНА ВИРУСОТ. Починаа седум граѓани. Во изолација се над 9000 граѓани. На картата можете да […]

Вести

Руската вакцина против коронавирус ќе биде достапна дури кон крајот на 2020 година

Руската вакцина против новиот коронавирус SARS-COV2 кој ја предизвикува заразната болест COVID-19, според прогнозите на стручњаците, би можела да се појави во последното тримесечје на оваа година. Ова го соопшти […]