Ознака: Вевчански карневал

Живот

Вевчански карневал

Во Вевчани вчера започна традиционалниот карневал, кој ќе се одржува од 12 до 14 јануари и во чии рамки се очекува карневалско дефиле со повеќе од 1 000 маски и […]

Вести

Започна Вевчанскиот карневал

СОРОС во Македонија, Шарена револуција, федерализација и кантонизација на државата… се само дел од највпечатливите маски на овогодинашниот Вевчански карневал.Покрај традиционалните зет, невеста, ѓаволите и глупавите Августи, низ вевчанските улици […]