Ознака: весници

Сцена

Бабата на Ана Николиќ кога ја прочитала оваа вест за нејзината внука со тресење и се јавила на пејачката

Српските медиуми вчера беа преплавени од веста во врска со пејачката Ана Николиќ која завршила во болница бидејќи наводно конзумирала алкохол. Оваа вест освен фановите ги загрижи и членовите на […]

Историја

Наш весник: Во 1941 година во Куманово изглегувале повеќе илегални весници (ФОТО)

Во работата на Градската партиска организација во Куманово во текот на Народноослободителната војна, техниката играше видна улога. На секој одделен член на Комнистичката партија на Југославија (КПЈ) и Сојузот на […]

Живот

Изработени првите зелени весници што по читањето стануваат ЦВЕЌИЊА

Првите зелени весници на светот се нарекуваат Маиничи, што во превод значи „секој ден“, а се работи за јапонски дневни весници што се продаваат во 5 милиони  примероци.Освен што се […]