Ознака: ВЕЈЦЕ

Вести

СВЕДОШТВО НА САШО ГИЛЕВСКИ-КАЧО, ПРЕЖИВЕАН КАЈ ВЕЈЦЕ. ГОРЕА КАКО СВЕЌИ

Битолскиот бранител кој го преживеа нападот, раскажува за масакрот во 2001 година. Го чекам денот кога вистината за масакрот во Вејце ќе се дознае и убијците ќе бидат изведени пред […]

Вести

Пред 16 години беа масакрирани припадници на АРМ и МВР кај Вејце

Денеска се навршуваат 16 години од масакрот кај Вејце, во кој загинаа осум припадници на Армијата на Република Македонија и на Министерството за внатрешни работи во конфликтот во 2001 година.Во […]