Ознака: вицотека

Видео Вицотека

K-15 први ја предвидоа двојазичноста пред многу години (ВИДЕО)

Некогаш најпопуларната хумористично – сатирична емисија К-15 многу од актуелните случувања во Македонија беа на некој начин предвидени низ нивниот хумор и сатира. Деновиве сме сведоци кога во сила влегува […]

Занимливости

Ѕвони телефонот во полицијата се јавува цајканот и слуша…

Ѕвони телефонот во полицијата се јавува цајканот и слуша: – На улица Гоце Делчев бр.32 стигнаа дрва! И ќе исклучи. После некое време пак ѕвони и пак исто: – На улица Гоце Делчев […]

Вицотека

Ја носи Трпе девојката дома да ја запознае со родителите и…

Трпе:– Тато, запознај се со мојата девојка, Трпана.А таткото:Трпе:– Тато, запознај се со мојата девојка, Трпана.А таткото:– Можеш ти многу, многу подобро, не е за тебе.Трпе:– Тато, те молам не […]

Вицотека

Девоjка го носи момакот дома, одат во спалната и таа му предлаага да пробаат 69…

Девоjка го носи момакот дома, одат во спалната и таа му предлаага да пробаат 69….- 69? Коj курец е тоа? – прашува момчето. Девоjката сваќа дека новото момче не е […]

Вицотека

Комши, што вака ти постилаш алишта? Жена ми е со колешките па…

Излегувам на терасата и го гледам комшијата како постила алишта да се сушат:Излегувам на терасата и го гледам комшијата како постила алишта да се сушат: – Комши, што вака ти […]

Вицотека

Жената: – Каде си? Мажот: – Дома, мила…

Жената:– Каде си?Мажот:– Дома, мила….Жената:– Каде си?Мажот:– Дома, мила.– Сигурно?– Секако.– Ај вклучи го миксерот!– Ррррррррр!– Добро, драги.Следниот ден.– Каде си?– Дома, мила.– Сигурно?– Секако.– Вклучи го миксерот!– Ррррррррр!– Добро, […]