Ознака: ВЛАСИ

Вести

Вторник неработен ден за припадниците на влашката заедница

Националниот ден на Власите, 23 мај, вторник, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.Министерството воедно, на припадниците на влашката заедница им […]

Вести

Власите во Македонија: Неприфатливо е да има двонационална држава

За Власите во Р. Македонија  е неприфатливо двонационална држава. За Власите е  прифатливо само  мултиетничка Македонија со еден службен јазик и една химна, истакна денеска Мите Костов, претседател на Партија […]

Вести

Власите се кренаа на нозе: Треба да се бориме за да ја зачуваме оваа татковината

Претседателот на Партијата на Власите од Македонија, Мите Костов Папули на социјалната мрежа Фејсбук пишува дека и Рајко Жинзифов и Питу Гули биле Власи и се бореле за оваа татковина да биде […]