Ознака: влегуваат во домовите

Живот

Вонредна состојба во Русија: Поларни мечки во потрага по храна влегуваат во домовите (ВИДЕО)

На архипелагот Нова Земја прогласена е вонредна состојба поради инвазијата на поларни мечки, соопштуваат од регионалната влада на Архангелск. Одлуката да се прогласи вонредна состојба е донесена на 9. февруари. […]