Ознака: ВМРО

Избор на уредникот Издвојуваме

Депилаторките од ВМРО со фризерките од СДСМ ?

Како обичен неопределен посматрач на целокупната ситуација во целата наша мала државичка која што бескрајно ја сакам , ми се гади од се. Сакам да споделам нешто со вас. Сте […]

Вести

Конечно ќе биде соопштен ставот на Мицковски во 22 Часот

Во моментов заседава Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во централниот штаб во Скопје. Се очекува да биде донесена одлуката за тоа како ќе постапат на престојниот референдум закажан за 30. септември.Засега […]

Коментари

Десети септември дојде и пројде. Да не си му во кожа на Мицковски!

Десети септември дојде и пројде. Да не си му во кожа на Мицковски. Односно угоре високо, удолу длабоко. На една страна народот и членството, на друга дипломатите и неговите странски […]

Избор на уредникот

Ѓулистана Марковска: каде се сокри Мицковски?

ВМРО-ДПМНЕ во вака деликатен момент не смее да остане надвор од политичките случувања. Недозволиво и крајно неодговорно е политичка структура со таков габарит да нема свое мислење во однос на […]

Избор на уредникот

Филип Петровски: Навреме предупредив за катастрофата

Статус на Филип Петровски од март оваа година. Каде што го деконструира местењето на конгресот визави денешната погубна политичка состојба во која што се наоѓа Македонија, а истовремено придружена со […]

Издвојуваме

Дебакл на Мицковски во Кичево!?

Предолгото тактизирање, играње топло ладно, соопштување на ставови преку Пеце Бунтур се чини дека го зема данокот од Мицковски. Партијата тоне во се поголемо незадоволство и поделби. Се повеќе членовите […]

Коментари

Зошто Груевски не се произнесува за референдумот? Дали му е забрането да се занимава со политика?

Прашање кое сите деновиве, неделиве, месециве си го поставуваат е зошто Груевски не се произнесува за референдумот? Како што се знае негово политичко кредо беше дека нема да дозволи промена […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Притворените патриоти се обратија до ДПМНЕ и Мицковски. Партијата има обврска да не заштити и да не не предаде

До нас беше испратено писмо по пат на социјалните мрежи. Тоа е потресно и жестоко. Ја констатира реалноста и хоророт низ кој поминуваат Македонците во последните скоро две години. Нередактирано, […]

Избор на уредникот

Чудото од реформатор и демократ Петар Богојевски

Петар Богојевски попознат во јавноста како реформатор кој бараше измени во статутот на ВМРО и демократизација на истиот е најголемиот подржувач за самоукинување на Македонците и Македонија како што ја […]

Избор на уредникот

Комитетот на ВМРО од Струга ќе го бојкотира референдумот! Нема да го слушаат ставот на Мицковски

Како што обично бива кога тактизирањето и немањето став станува начин на водење на работите, почна да еруптира незадоволството кај членовите на ВМРО. Оние пак што се членови на Мицковски, […]