Ознака: ВМРО

Избор на уредникот

ВМРО да се реформира по принципите на историското, а не да не замајувате со козметика!

Илчо Капкоски е ветеран на ВМРО и пораснат во партијата. Следен од дете, со досие на УДБа, за разлика од „ГЛУМЕЦ“ не кодошел туку ПРЕЧЕЛ на службите. Во време на […]

Избор на уредникот

Филип Петровски: Се поклонувам на сите што протестираа за зачувување на името но не и на врхушката

Сакам да им изразам почит и да се поклонам на сите оние чисти души и патриоти кои што вчера беа на ПРОТЕСТОТ против промена на името на Македонија и штетните […]

Коментари

Што се 60.000 луѓе во Париз, а што во Скопје

Се разбира дека здраворазумски мислечките луѓе не потпаднаа под лагите и манипулациите за „грандиозноста“ на митингот за промоција на Мицковски. Најголем дел како што самите се произнесува и наминале да […]

Коментари

Зошто молчи Заев?

Па се знае зошто молчи. Оти на дело е една голема фарса по вчерашното фијаско на промотивниот митинг на Мицковски. Тој ги има извештаите од МВР за бројките и знае […]

Избор на уредникот

Како се манипулира членството од страна на врхушката! И тие мислат дека манипулацијата им поминала

Додека верните подржувачи и клиенти на врхушката која што беше инсталирана на сомнителен начин во Валандово, пред крајот на минатата година, се во небо од задоволство, членството и тоа како […]

Историја

Жестоки борби со грчките андарти во Ениџевардарско и Воденско

„Борбата со андартите стана уште пожестока. Во Воденско, Ениџевардарско и Берско “Христовите војници” ги напаѓаа жестоко (македонските – н.з.) и влашки села и убиваа по нивите и патиштата невооружени луѓе. […]

Избор на уредникот

Гавровски до Мицковски: престанете да го лажете членството

Пренесуваме еден хируршки и математички прецизен статус за тоа како размислува поширокото членство на ВМРО-ДПМНЕ во пресрет на мајскиот протест ама во Јуни!! Нешто сакам да им кажам на овие […]

Издвојуваме

Наши информации говорат дека летале шамари при посетата на Пеце Богојески Бунтур на Битола

Кога известивме пред некој ден за посетата на „висока партиска делегација“ на Битола предводена од Пеце Богојески викан Бунтур, со се секретарот Јанушев не знаевме дека ситуацијата била на чекор […]