Ознака: водостој

Вести

Преполовени водостоите на реките во Македонија

Водостоите на речиси сите реки во Македонија се под просекот за септември, покажува денешното хидролошко мерење на УХМР.Драстично намалување е регистрирано на Црн Дрим кај Ложани, од просечните 102 на […]

Вести

Голем пораст на водостојот на реките

Водостојот на природните езера во Македонија е непроменет, а кај реките се забележува негово зголемување, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).„Најголемо покачување на водосотојот бележиме во сливовите на реките Радика, […]