Ознака: возрасни

Занимливости

ОВОЈ ДЕТАЉ на пенкалата, годишно спасува стотина детски животи

Тоа што е интересно е фактот дека таа мала промена во дизајнот годишно спасува до стотина детски животи, како и помал број на животи кај возрасните. Пенкалото со капаче кое […]

Живот

Науката потврди: Возрасни стануваме дури во 30-тите

Луѓето не стануваат целосно возрасни сѐ до четвртата деценија од животот, велат научници кои ги истражуваат мозокот и нервниот систем. Иако во најголем број држави за возрасни се сметаат сите […]

Занимливости

Првото секс-крстарење во светот ветува многу „кршење на мраз“

Морското патување за возрасни, наречено „Desire“, ќе биде дел од палубата на бродот „Azamara quest“, наесен 2017 година.Најскапата услуга е луксузен апартман, кој чини 11.000 долари, а најприфатлива е цената […]

Фото

Фото: Смешно слатко и чудно – Кога возрасните стануваат деца со фотошоп

Последната серија фотографии на Кристијан Гирот ги покажува луѓето на еден истовремено смешен, сладок но и чуден начин. Галеријата носи име “Внатрешното дете” и кога ќе ги проучите фотографиите ќе […]