Ознака: во болницата

Македонија

Кој се вработува во Клиничката болница во Тетово?

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари тврди дека во болницата во Тетово се вработуваат специјализанти според привилегии, а не според знаењето и стручноста. При приемот на лекари во Клиничката болница […]

Живот

Штрајкуваат вработените во Психијатриската болница во Демир Хисар

Како што јавува ТВ21 двесетина вработени во Психијатриската болница во Демир Хисар денес стапија во штрајк, а доколку нивниот статус не се реши ќе продолжат со штрајкот и утре. Причината за штрајкот е што […]