Ознака: Врбјанска чука

Локална самоуправа

Нови истражувања во Врбјанска чука

Пред една недела почна реализацијата на археолошкото истражување на локалитетот „Врбјанска Чука“ кај Славеј во општина Кривогаштани. Овој локалитет од видот тумби е формиран во почетокот на шестиот милениум пред […]