Ознака: втор бран

Вести

Словачка соочена со втор бран на Ковид-19

Министерот за здравство на Словачка, Марек Крајчи, изјави дека државата доживува втор бран на пандемија на коронавирусот. – Во моментов епидемиолошката состојба во Словачка е под контрола, иако се влошува. […]

Вести

Коронаирусот слабее на топлина, но ќе има втор бран

Анализата на американските универзитети Харвард, МТИ и други институции ја потврди претпоставката дека високите температури влијаат врз Ковид-19, што вирусот го прави сезонски. Според „Вешингтон пост“, научниците проучувале 3.739 локации […]