Ознака: втор ден

Вести

Денеска е Слегување на Св.Дух – Духовден (втор ден)

Духовден е христијански празник посветен на слегувањето на Светиот Дух врз апостолите и формирањето на Црквата. На овој ден се исполнило Христовото ветување за доаѓањето на Светиот Дух (Духот на […]