Ознака: вулканска ерупција

Вести

Евакуации на островот Бали во очекување на вулканска ерупција

Индонезиските власти извршија евакуација на 96.000 жители од населените места во близина на вулканот Агунг на островот Бали, каде се очекува силна ерупција.Сеизмичките потреси околу вулканот, според експертите, укажуваат дека […]