Ознака: вулкан Попокатепетел

Вести

Вулканот Попокатепетел еруптираше чад, по земјотресот во Мексико

Мексиканскиот вулкан Попокатепетел, кој се наоѓа во близина на главниот град Мексико Сити, еруптираше, исфрлајќи чад и пепел. Вулканот стана активен на 22 август, кога висината на исфрлениот пепел достигна […]