Ознака: Галактобуреко

Кулинарство

Галактобуреко, грчка кремита потопена во сируп: Рецепт за колач кој се топи во уста

Неодоливиот вкус на деликатесот што е особено популарен во земјата на Елена Колачот прелиен со сируп, по баклавата, е омилена во многу куќи во Грција. Овој рецепт го донеле имигрантите […]