Ознака: гасовод

Вести Македонија

Гасоводот на Водно – тема на дебата во Град Скопје

Ставовите, нормално спротивставени, направени отстапки, предлог за намалена исечена високостеблета шума од 3000 метри кубни на 1400 метри. Активистите и граѓанските здруженија остануваат на ставот дека трасата не треба да […]

Вести

За две години поголемиот дел од Македонија ќе биде приклучен на гасоводот

За две години, ако се биде во ред, најголем дел од Македонија ќе биде приклучен на гасоводот, најави директорот на Македонски енергетски ресурси Крсте Миладинов при денешниот увид во градежните […]

Вести

Груевски: Како што ветивме во кампањата, веќе започна градбата на примарен гасовод од Скопје до Тетово и Гостивар

Дури и во овие моменти кога се отворени сериозни прашања и предизвици во земјата, суштински важни за нејзиното понатамошно постоење и начин на функционирање, ВМРО-ДПМНЕ се труди Македонија да оди […]

Вести

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце-Штип

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари.На свеченото одбележување на завршувањето на овој […]

Вести

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце-Штип

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип (БС 5).Изградбата на […]