Ознака: гастарбајтери

Видео

Двајца гастарбајтери од виничкото село Градец ќе ви кажат како е во Италија (Видео)

Двајца гастарбајтери од виничкото село Градец ќе ви кажат како е во Италија како се работи иако цела Македонија оди на сезонски да работи во Италија на огромните ниви еве […]

Видео

Пари летаат на сите страни, дојде братучедот од Немачка(видео)

Нашите гастрабајтери или печалбари кога доаѓаат во својот роден крај од западните земји сакаат да го покажат сиот луксуз и богатство кои ги заработиле. Некогаш тоа што тие го прават […]

Живот

Девојка ИМ СЕ „НАФРЛИ“ на гастербајтерите: Да ви беше полошо од нас, одамна ќе се вратевте!

Статусот на една Србинка е посветен на дијаспората во кој се пронаоѓаат многумина луѓе од Балканот.Ви го пренесуваме статусот во целост: „Мислам дека имам право да зборувам на оваа тема, […]