Ознака: генетика

Живот

„Излечив проширени вени со рецепт од мојата баба“ – Резултатите се видливи веднаш!

Најголем фактор на ризик за развој на проширени вени нормално е генетиката, што значи дека ќе морате да ги имате ако и вашата мајка ги има. Проширените вени најчесто се […]

Љубов и секс

Може ли генетиката да влијае врз среќата во љубовта?

Може, тврдат најновите истражувања. Научниците открија ген кај жените кој влијае на способноста да се поврзат со партнерот. Шведски научници открија нова причина за раскинување на врска – се наоѓа […]