Ознака: Гиш

Коментари

Што му стана на Гиш?

Го славеа. Го величеа. Излегуваше во македонски носии и капи. Ги доведуваше до севдах и делириум. Важеше за најголем симбол и врска кон автентичност на ВМРО. Но, нешто со Гиш […]