Ознака: главоболки

Живот

Силните есенски главоболки се чести – Еве што да преземете околу тоа

Доколку редовно страдате од главоболки или мигрени, можеби веќе сте свесни за некои нивни предизвикувачи, како што се стресот, одреден тип храна, неквалитетниот сон, климатските промени и слично. Постојат бројни […]

Живот

Совети како да спречите појава на главоболка за време на топлите летни денови

Температурите на северната полутопка во последните недели се многу високи, а кај многу луѓе топлото и сончевата светлина можат да бидат рецепт за главоболка. Германскиот институт за главоболки, интернетската платформа […]