Ознака: гласачи

Вести

Право на глас имаат 1.806.336 гласачи запишани во Избирачки список

Граѓаните на Македонија на денешниот референдум можат да гласаат на 3.478 избирачки места во 80 општини. Право на глас на плебисцитарното изјаснување имаат 1.806.336 гласачи, запишани во Избирачки список. Во […]

Вести

Врхушката на СДСМ ги измамила своите гласачи

Охридскиот рамковен договор (ОРД) наметна обврски кои сите до една беа исполнети од Македонската страна, дури и апсурдното прекројување на општинските граници, додека Албанскиот шовинизам не беше ни дискутиран, кажа […]

Вести

И покрај обидот за рушење на десницата од страна на опозицијата, помогната од словенечките социјалисти, останува на власт!

Македонската владејачка конзервативна партија ВМРО-ДПМНЕ на неделните парламентарни избори во таа поранешната југословенска република освои тесна победа, известуваат европските медиуми. Конзервативците обезбедија 51 од 120 места во парламентот, додека најголемата […]

Вести

Според Избирачкиот список, право на глас имаат 1.784.416 граѓани

Во Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 11 декември запишани за гласање се 1.784.416 полнолетни државјани на Република Македонија. Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница го заклучи Избирачкиот […]

Вести

„Брима Галуп“: ВМРО-ДПМНЕ ќе освои 162.000 гласа повеќе од СДСМ

Убедливо мнозинство граѓани би гласале за владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ доколку изборите се одржат следната недела наспроти најголемата опозициска партија, покажала најновата анкета на „Брима галуп“. Во истражувањето на јавното мислење, […]

Вести

Божиновски: Заев ќе привлече албански гласачи, но затоа ќе изгуби поголем број македонски гласачи

Во Европската Унија не се користи зборот федерализација, но има одредени струи кои стремат кон тоа, така е и кај нас, не се употребува зборот федерализација, но се стреми кон […]