Ознака: гласањето

Македонија

Гласањето навремено и без проблеми

На сите избирачки места во земјава гласањето во првиот круг од претседателските избори почна навреме. Од Државната изборна комисија информираат дека досега гласањето се одвива тековно и без проблеми. Се гласа […]

Македонија

Колку ќе ја чини државата гласањето на дијаспората?

За овој изборен циклус предвидено е државата да издвои 30 милиони денари или околу пола милион евра за само 1.782 гласачи. Тоа значи дека гласот на дијаспората на претседателските избори […]