Ознака: гласање

Вести

Во Кочани до 10 часот гласале 13 отсто од запишаните граѓани

Според податоците од општинската изборна комисија, во Кочани до 10 часот гласале 4.352 граѓани или 13 проценти од запишаните 32.933 граѓани со право на глас. Посебни завбелешки и нерегуларности не […]

Вести

Одѕивот во Гевгелија изнесува 9,8 отсто до 10 часот

На 37 избирачки места во општина Гевгелија, заклучно со 10 часот, на предвремените парламентарни избори во Македонија, право на глас оствариле 1.800 граѓани од вкупно запишаните 19.363 што процентуално претставува […]

Вести

ФОТО: Податоци од излезноста во општините до 10 часот!

Излезноста до 10 часот на ниво на целата територија на Македонија изнесува 9.49 отсто. Излезноста е поголема во македонските населени места.Излезноста е поголема во македонските населени места. Излезноста е поголема […]

Вести

Во Крива Паланка до 10 часот излезноста е 10 отсто, во Ранковце 12 отсто

Според податоците од општинската изборна комисија во Крива Паланка до десет часот гласале околу 10 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи.– Право на глас во Крива Паланка имаат 17.068 гласачи […]

Вести

До 10 часот излезноста во Пехчево 12,46 проценти, во Берово и Македонска Каменица 11 проценти

Во Делчево излезноста до 10 часот е 9 проценти и гласањето се одвива во најдобар ред, потврди Владимир Петревски, претседател на Општинската изборна комисија (ОИК) во Делчево.Според информациите од ОИК […]

Вести

ОБСЕ: Досега нема информации за проблеми, прелиминарната оценка утре ќе биде објавена

Се надеваме дека денеска ќе биде мирен изборен ден без проблеми, бидејќи на Македонија и се неопходни овие избори за да излезе од политичката криза која трае две години, изјави […]

Вести

Сите избирачки места на време беа отворени за гласањето

Според првичните информации од Државната изборна комисија сите избирачки места се отворени и досега нема ниту една пријава за некакви проблеми во однос на отворањето на избирачките места во 7 […]

Вести

Непречено почна гласањето во прилепско

На време, точно во 7 часот почна гласањето во Прилеп на сите 142 избирачки места, информираат од Општинската изборна комисија во Прилеп.Според Каролина Шукуроска, претседател на Комисијата гласањето се одвива […]