Ознака: Глигоров

Избор на уредникот

Клетва: Раката да му се исуши – кој ќе стави потпис на промена на името!

Ова е чисто таткова клетва. На клетва лек нема. Клетвите стигаат до девето колено, а татковата, заедно со кумовата, се сметаат за најтешкитеНе, не, немојте веднаш авторот на овој текст да го обвинувате […]

Вести

???????? ?? 8 ????????? 1991: ???????? ? ?????? ????? ?? ??????? ???????? ?? ????? ?? ??????

Милан Талевски бил претседател на Собранието на Град Скопје во референдумската 1991 година или човекот со црна коса, очила и мустаќи од фотографиите кој наздравува на бината на градскиот плоштад. Еден […]