Ознака: глобална епидемија

Вести

Можно ли е новиот кинески корона вирус да стане глобална епидемија?

Дали ќе се шири брзо како неговиот смртоносен братучед што предизвикува САРС? Или ќе остане ниско во резервоар за животни, периодично појавувајќи се и предизвикувајќи неколку десетици смртни случаи секоја […]