Ознака: глобална конкурентност

Економија

Македонија на дното во Европа според Извештајот за глобална конкурентност

Според Извештајот за глобална конкурентност на Светскиот економски форум Македонија се најде на дното во Европа. Земјава го зазема 84-то место, а полошо се рангирани само Молдавија и Босна и […]