Ознака: глобочица

Вести

„Шпилје“ и „Глобочица“ произвеле околу 334 милиони киловат часови електрична енергија за 6 месеци

Во Хидроелектраните „Шпилје“ кај Дебар и „Глобочица“ кај Струга, кои го сочинуваат црнодримскиот слив, во првото полугодие од годинава произведени се вкупно 334 милиони киловат часови елекрична енергија.И во двете […]