Ознака: говеда

Вести

Вакцинирани 160.000 говеда од „јазлеста кожа“

Околу 160.000 говеда или приближно 60 отсто од вкупниот број грла, 250.000, се вакцинирани досега против „јазлеста кожа“, изјави денеска директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Поповски […]