Ознака: говор

Издвојуваме Историја

Филип Петровски: ШТО КАЖАВ ВО 1997 ГОДИНА

63 Седница на Собранието на Република Македонија, одржана на 14 Март 1997, информација за актуелната состојба предизвикана со протестите во врска со примената на Законот за јазиците на кои се […]

Вести Македонија

Иванов: Македонскиот јазол не може да се пресече, туку мора многу внимателно да се разврзува

Почитувани присутни, Уставот на Република Македонија ме обврзува како Претседател на Република Македонија барем еднаш во годината да се обратам во Собранието за прашања од мојата надлежност. Во оваа прилика, […]

Вести Видео Македонија

Историски говор на ИВАНОВ за бришењето на Македонската национална држава и идентитет од страна на СДСМ

Историски говор на ИВАНОВ за бришењето на Македонската национална држава и идентитет од страна на СДСМ, Зошто ние да бидеме единствената држава во регионот без државотворен начин. Станавме држава во […]

Вести

Говорот на овој војник ќе ви ја заледи крвта: Нема милост за тој што решил семето да ни го сотре!

Говорот на овој војник ќе ви ја заледи  крвта: Нема милост за тој што решил семето да ни го сотре!Мотивациски говор на питомец од Воената Академија „Генерал Михајло Апостолски„ при […]

Вести

Божиновска: СДСМ и ДИК забиваат нож на демократијата

Валентина Божиновска, која синоќа се обрати на собирот пред Државната изборна комисија, ги демантира пишувањата дека во говорот споменала „ноќ на долги ножеви“.– Најостро ги демантирам и категорично ги отфрлам […]

Вести

Петровски пред ДИК: Нашето трпение е пред крај. Повлечете се и прогласете го победникот!

„Во Македонија победи македонскиот народ, тргни се и немој да го провоцираш веќе народот“ – рече Филип Петровски, директор на Државниот архив пред насобраните граѓани кај Државната изборна комисија.Да го […]

Вести

Тодоров во Куманово: За Македонија секогаш сме спремни да се бориме, со кого и да е!

Со овации и песна беше дочекан Тодоров во Куманово. Пред Здружението на бранители во емотивен говор тој порача дека Македонија е нешто за што многу луѓе загинале, и дека ВМРО-ДПМНЕ […]